Kāpostu karbonāde

Sastāvs: 250 g sv. kāpostu, 1/2 olas, 15 g rīvmaizes, 15 g tauku, 15 g sviesta, sāls.

Pagatavošana

Izvēlas cietu, vidēja lieluma kāpostu galviņu, atdala ārējās lapas un pārgriež uz pusēm. Tad liek verdošā sālsūdenī un vāra gandrīz gatavu. Pēc tam no ūdens izņem, atdzesē un sagriež apm. 1 cm biezās šķēlēs tā, lai katrai šķēlei būtu klāt daļa no kacena, kas lapiņas satur kopā. Sagrieztās kāpostu šķēles apmērcē sakultā olā un pēc tam apviļā rīvmaizē. Liek uz pannas sakarsētos taukos un apcep no abām pusēm brūnas. Izceptas šķēles sakārto lēzenā bļodā, pārlej sabrūnina sviestu un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt