Kāposti ar speķi

Sastāvs: 6 personām, 1 1/2 kilogramu kāpostu, 1 1/2 kilogramu kartupeļu, 200 gramu šķiņķa speķa, ķimenes, sīpols, pipari, sāls.

Pagatavošana

Katliņā ieklāj smalkās šķēlēs sagrieztu speķi, tad iepilda vienu kārtu biezās šķēlēs sagrieztu kartupeļu, un virs tiem apmēram pirksta biezumā notīrītas kāpostu lapas, apkaisot ar ķimenēm, smalki sakapātu sīpolu un pipariem, pēc tam atkal liek kārtām pārmaiņus speķi, kartupeļus un kāpostus, līdz viss trauks piepildīts. Pašā virsū uzklāj speķa šķēles. Tad uzlej tik daudz kāpostu ūdens, lai pildījums būtu tikko segts. Visam ļauj apmēram 3 stundas sutināties, pēc tam tūliņ pasniedz galdā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt