Kaltētu pupiņu zupa

Sastāvs: 300 g pupu, 1 1/2 l ūdens, 1 1/2 1 sakņu novārījuma, 1/2 kāpostu galviņas, 2 rāceņi (kartupeļi), puravu, selderiņu (selerija), sīpolu, 1/2 karotes sviesta, lociņi, sāls.

Pagatavošana

Nomazgātas baltās vai brūnās pupas uz dažām stundām iemērc ūdenī, un tanī pašā ūdenī, pielejot kādu lāsi sakņu novārījuma, vāra pupas apm. stundu, tad nokāš. Saknes nomazgā, sagriež strēmelītēs, sīpolus apcep sviestā un novāra sakņu novārījumā, pielej pupu buljonu un visu vēlreiz uzvāra. Beigās pieliek garšvielas un apkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt