Kalduni

Sastāvs: 150—200 gab. 400 g miltu, 1 ola, 600 g cūkgaļas, 2—3 karotes buljona, tējkarote majorāna, sāls, pipari.

Pagatavošana

Ar miltiem sakultu olu, sāli un nepilnu glāzi ūdens pagatavo mīklu, un izrullē to gluži plānu. Pildījumam divreiz samaļ cūkas gaļu, pieliek tējkaroti sāls, piparus, buljonu, smalki sagrieztu majorānu, un visu krietni samīca. Tad ņem pa ļ/2 tējkarotei šā biezeņa un liek uz plāni izrullētās mīklas ripiņām (kuras izveido ar glāzi), saliek mīklu uz pusēm, saspiež cieši malas, un ar kūku ritenīti nogriež. Kaldunus, kuriem jābūt ļoti maziem, vāra 2 min. maz sālītā ūdenī vai gaļas buljonā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt