Kafijas krēms

Sastāvs: 50 g salda krējuma, 20 g piena, 1/4 olas, 20 g cukura, 5 g kafijas, 2 g želatīna, vaniļa. Sīrupam: 25 g ūdens, 25 g cukura, 5 g kafijas.

Pagatavošana

Olas dzeltenumu ar cukuru un vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu un sabiezina, turot karstā ūdenī. Maltu dabisko kafiju liek verdošā ūdenī (1:3), uzvāra, ļauj 5 minūtes ievilkties, tad izkāš un izvilkumā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu. Olu un piena maisījumam pievieno kafijas ekstraktu ar želatīnu un atstāj apmēram 30 – 45 minūtes, lai atdziest un nedaudz sabiezē. Krējumu saputo, pievieno olu, piena un kafijas maisījumu, lej traukā, atdzesē. Pasniedz ar kafijas sīrupu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt