Kabaču ikri ziemai.

2 kg kabaču, 1/2 kg burkānu, 1/2 kg saldo piparu, 3gb. sīpoli, 2 ķiploku daiviņas, 2 ēd.k. Tomātu pastas, 1 ēd.k. cukura, 1 glāze augu eļļa, 2 ēd.k. Karotes 9% etiķa, 1 tēj.k. maltu melno piparu, 2 ēd.k. sāls.

Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.
Sīpolus griež smalki. Burkānus, kabačus un piparus samaļ gaļas mašīnā.
Plašā traukā(katlā) ar biezām sienām, liek sasmalcinātus sīpolus un nelielā eļļas daudzumā mazliet apcep, tad pievieno samalto dārzeņu masu un karsē, nepārtraukti maisot, lai nepiedegtu - līdz sāk vārīties. Tad pievieno eļļu un vāra uz lēnas uguns, laiku pa laikam apmaisot apmēram 50min.
Tad pievieno cukuru, sāli(var pēc garšas pielabot proporciju), piparus, tomātu pastu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un turpina vārīt vēl aptuveni 20min.
Pēc tam pievieno etiķi, kārtīgi samaisa. Vēl karstu uzmanīgi pilda sterilizētās burciņās un vāko ar sterilizētiem vāciņiem, apmet burciņu otrādi un nosedz ar segu. Nākamā dienā novieto vēsā vietā.

Kabaču ikri ziemai
Kabaču ikri ziemai

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt