Jēra cepetis

Sastāvs: 200 g. jēra gaļas, 10 g. tauku, 5 g. sīpolu, 5 g. pētersīļu, sāls, pipari, lauru lapas.

Pagatavošana

Jēra ciskas vai nieru gabalu ieberzē ar sāli, liek cepešpannā sakarsētos taukos ar ārējo ciskas pusi uz augšu un apcep brūnu. Tad uz pannas uzlej verdošu ūdeni vai buljonu, pievieno sagrieztus sīpolus, pētersīļus, garšvielas un cep vidējā siltumā aplaistot. Jēra cepetim, ja vēlas, cepšanas laikā pievieno arī ķiplokus. Izceptu cepeti sagriež šķēlēs, sakārto sakarsētā cepešbļodā. Pasniedz ar cepeša mērci, ceptiem kartupeļiem, sautētām bietēm vai sautētiem svaigiem kāpostiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt