Jāņogu-upeņu ievārījums.

Sastāvs: Jāņogas — 1 kg, cukurs — 2,6 kg, upenes — 2 kg, ūdens — 3 glāzes.

Pagatavošana

Ne pārāk gatavas jāņogas nobrauka no kātiņa, laižot ķekaru cauri dakšiņu zariem. Saber sietā plānā kārtā un iegremdē vairākas reizes aukstā ūdenī. Lieko ūdeni notecina, lai ogas būtu tīras un sausas. Upenes izvēlas lielākas, ar iespējami plānāku mizu. Ogām ar šķērītēm nogriež ziedu biķerīšus, kātiņus un nomazgā līdzīgi jāņogām. Pēc tam applaucē vārošā ūdenī, lai miziņa būtu mīkstāka. Cukuru ieber katlā, pievieno ūdeni un savāra dzidrā sīrupā. Sīrupam pievieno notīrītās ogas un uz lēnas uguns, rūpīgi noņemot putas, vāra, līdz ievārījums gatavs. Karstu sapilda stikla burkās vai māla podos un pēc atdzišanas vāko.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt