Itāļu lapmīkla

Sastāvs: 10 pers. 280 g sviesta, 280 g miltu, 1/2 citrona sulas, sāls, 1/2 glāze ūdens.

Pagatavošana

Ceturto daļu miltu kā parastajai lapmīklai apstrādā ar sviestu, un mīklu noliek aukstā vietā. Pārējos miltus ar sāli, citronsulu un ūdeni iejavo diezgan mīkstā mīklā, ko tik ilgi mīca uz dēļa, līdz tā atlīp. Tad šo mīklu uz labi iemiltota dēļa izrullē četrstūra veidā un tajā vidū ievīsta sviesta mīklai, ūdens mīklu no visām pusēm pāri pārlokot. Abas mīklas, tad apstrādā tāpat kā parasto lapmīklu, tikai neliek tai stāvēt, bet gan to četrreiz izrullē, tin atkal kopā, saloka. Pirms lietošanas to vēl uz kādu 1/2 st. noliek aukstumā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt