Irbītes

Sastāvs: 2 irbītes, sviests. garnēšanai : brūnais aspiks, krutons un manšetes.

Pagatavošana

Irbītēm nogriež spārnus un galvu ar visu kaklu. Noplaucē karstā ūdenī spalvas, iztīra iekšas, apsvilina, nomazgā un sašuj. Apcep uz pannas sviestā, tad saliek katliņā, pielej nedaudz ūdens, tvaiko kamēr mīkstas. No mērces var pagatavt brūno aspiku. Kad irbītes atdzisušas, noņem diegus, atgriež fileju un atliek uz kaula atpakaļ. No rīsiem pagatavo krutonus. liek irbīti, saldē ar brūno aspiku. Uz kājām uzliek manšetes. Galvu un spārnus uzsprauž uz kociņiem un sakārto tā, lai izskatītos vesels putns. Pieliek zaļumus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt