Hollandiešu mērce ar skābu krējumu

8—10 pers. Zivs galva, aste un asakas, litrs ūdens, 5—6 piparu graudiņi, sāls, 75—100 g sviesta, 1/2 karotes miltu, 2/3 glāzes skāba krējuma, 1/2 citrona, 2 olu dzeltenumi.

Hollandiešu mērce ar skābu krējumu (pie zivju pudiņa). Notīrītas zivs galvu, asti un asakas uzliek vārīties ar verdošu ūdeni, pipargraudiņiern un sāli, un kad buljons jau kādu stundu vārījies, to izkāš, un apm. 1/3 l vēlreiz uzvāra ar sviestu, miltiem un skābu krējumu, pēc tam vēl piejauc citronsulu un sakultu olu dzeltenumu. Galdā dod mērci gluži karstu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt