Holandes mērce

2 olu dzeltenumi, 1 ēdamkarote citronu sulas, sāls, 100 g sviesta, zaļumi, garšvielas.

Olu dzeltenumiem pievieno sāli, citronu sulu, 1 ēdamkaroti ūdens. Trauku ar maisījumu ievieto karsta ūdens (zem 40°C) peldē, kulstot silda, līdz masa kļūst gaišāka, biezāka, tad pa pilienam, nepārtraukti maisot, pievieno izkausētu sviestu. Kad viss sviests iestrādāts, karsēšanu pārtrauc, pievieno sīki sakapātas pētersīļu lapiņas vai citas garšvielas: maltus piparus, rīvētu citrona vai apelsīna miziņu. Mērce noder pie vārītiem zivju vai sakņu ēdieniem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt