Gurķi ar speķi

Sastāvs: 4—5 personām, 4 lieli gurķi, 125 gr. speķa, sīpols, 2 karotes miltu, etiķis, cukurs, sāls un pipari.

Pagatavošana

Resnus dārza gurķus noloba un gareniski pārgriež uz pusēm, sēklas un mīkstumu izgrebj ar sudraba vai stikla karotīti. Tad gurķus sagriež glītos, ne pārāk mazos gabalos (jo tie vāroties saraujas) , uzlej pāri tik daudz sālsūdens, lai to ūdens tikai nedaudz segtu, un apvāra stiklainus, bet tā, lai tie reizē arī vēl būtu graudaini, pēc tam izņem no ūdens un uzglabā siltumā. Speķi sagriež mazos kantainas gabaliņos un apcep iebrūnu, klāt pieliek un sutina kantainos gabaliņos sagrieztu sīpolu, un šajos taukos iejauc miltus. Miltus brūni atšķaida ar gurķu buljonu un nogaršina ar etiķi, cukuru, sāli, pipariem. Gurķu gabalus ieliek mērcē un ik pa laikam sakratot, labi sakarsē, pēc tam pasniedz galdā. Klāt pasniedz frikadeles vai kotletes.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt