Gudrības salāti

Sastāvs: 500 g seleriju, 500 g ābolu. 50 g sīpolu, ēdamkarote diļļu, pārliešanai litrs ūdens, 75 g cukura, 15 g sāls.

Pagatavošana

Sakņu selerijas rūpīgi nomazgā, nomizo, vēlreiz nomazgā aukstā ūdenī un sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves. Lai selerijas nepaliktu tumšas, rīvēšanas laikā pievisno mazliet atšķaidītu citronskābi. Labāki ir skābie Antonovkas āboli, tos nomazgā un izņem serdi, nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Sīpolus notīra un sīki sagriež. Diļļu lapiņas noskalo, notecina ūdenim un sīki sagriež. Ābolus sagatavo pēdējos, lai tie nepaliek pārāk tumši. Visus dārzeņus sajauc kopā un diezgan stingri sapilda dezinficētās burkās.

Pēc tam burkas saturam pārlej verdošu sālsūdeni un cukur-ūdeni. Uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas - 20 minūtes, 2 litru burkas - 25 minūtes. Pirms lietošanas burku atvāko, nolej lieko šķidrumu, pievieno skābo krējumu un majonēzes mērces maisījumu. Pēc burkas atvākošanas salāti tūliņ jāizlieto.

Please wait...

Atbildēt