Grūdenis

Sastāvs: 1l ūdens, 100 g grūbu, 150 g speķa, 1 sīpolu, 4 kartupeļi, sāls, zaļumi.

Pagatavošana

Lai biezputru ātrāk pagatavotu, grūbas pirms gatavošanas pārlej ar ūdeni un 5 līdz10 stundas uzbriedina. Speķi sagriež sīkos gabaliņos, sīpolus sasmalcina, katliņā kopā sacep, tad pielej ūdeni, uzvāra, pieliek mērcētas grūbas un uz lēnas uguns vāra, līdz grūbas gandrīz mīkstas. Kartupeļus netīra, sagriež gabaliņos, pievieno grūbām un turpina vārīt, līdz kartupeļi mīksti, pievieno sāli. Pašķidru biezputru pasniedz bez piedevām, bet biezāku ar skābu krējumu. Piedzer rūgušpienu, kefīru vai paniņas. Variants: biezputrai vārīšanas beigu posmā pielej pienu. Pēc piena pieliešanas biezputra nepārtraukti jāmaisa, lai tā nepiedegtu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt