Grauzdētas maizītes ar nieru biezeni

Sastāvs: 750 g teļa nieru, 2 1/2—3 karotes sviesta, 1—2 karotes gaļas buljona (vai ūdens), 1/2 karotes miltu, l/2 citrona, sāls, 2 olu dzeltenumi, grauzdētas maizes šķēlītes.

Pagatavošana

Nomazgātas, veselas teļa nieres 20 min. sutina pašu taukos ar sviestu uz mazas uguns (ūdeni klāt nedrīkst liet) un tad sakapā smalkas. Mērcītei, kurā nieres sutinājušās, klāt piejauc lāsīti buljona vai auksta ūdens un mazliet miltus un tad to uzvāra, pēc tam klāt piejauc citronsulu, sāli, sakultus olu dzeltenumus un sakapātās nieres, biezeni kuļ uz uguns, līdz tas karsts (bet neļauj tam uzvārīties), un tad uzziež uz grauzdētām maizes šķēlītēm.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt