Garšaugu konservēšana

80 g diļļu, 50 g pētersīļu lapu, 20 g seleriju lapu, 90 g burkānu, pētersīļu un seleriju sakņu, 200 g sarkano tomātu. Pārliešanai litrs ūdens, 50 g sāls.

Šo daudzumu var iepildīt 0,5 litru burkā. Svaigus zaļumus — pētersīļu, seleriju un diļļu lapas (vēlams arī baziliks un majorāns) noskalo, ļauj notecēt ūdenim, ar nerūsošo nazi parupji sagriež. Burkānu, pētersīļu un seleriju saknes nomazgā, notīra un uz rupjās dārzeņu rīves sasmalcina skaidiņās. Sarkanus tomātus nomazgā, nosusina un sagriež šķēlēs. Bļodā zaļumus samaisa ar dārzeņiem un ar karoti pilda kārtām blīvi dezinficētā burkā: zaļumu maisījuma kārtu, tad tomātu kārtu utt. Kad burka ar zaļumiem blīvi piepildīta, pārlej verdošu sālsūdeni, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, 1 litra burkas — 20 minūtes. Zaļumu konservi ir ļoti aromātiski un saturīgi. Neaizstājama garšviela zupu un mērču pagatavošanā.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt