Galda biešu, upeņu salāti

Sastāvs: 800 g galda biešu, 200 g upeņu ogu. Marinādei litrs ūdens, 8 krustnagliņas, 12 smaržīgie pipari, 60 g cukura, 10 g sāls, 7—8 ēdamkarotes 9% etiķa.

Pagatavošana

Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu nazi.

Izlasītas lielās upeņu ogas, tās noskalo un uz sieta notecina. Sagatavotās bietes samaisa ar upeņu ogām un sapilda burkā stingri, burku pakratot.
Ar karstu marinādi pārlej salātus un liek pasterizēt 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas - 20 minūtes.
Burkas aizvalcē un atdzesē. Etiķa vietā var lietot 10—12 g citronskābes.
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt