Galda biešu un plūmju salāti

Sastāvs: 600 g galda biešu, 300 g plūmju. Marinādei litrs ūdens, 6 krustnagliņas, 10 smaržīgie pipari, 10 g sāls, 150—200 g cukura, 8—10 g citronskābes.

Pagatavošana

Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu nazi. Pacietas plūmes nomazgā un izņem kauliņus. Lielās plūmes sadala uz pusēm. Bietes ar plūmēm samaisa un sapilda burkā. Ar karstu marinādi pārlej burkā sapildītos salātus, sagatavotās burkas liek pasterizēt 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas — 20 minūtes. Burkas aizvalcē un atdzesē.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt