Gaļas veltnīši

Sastāvs: 800 g. gaļas mīkstuma, 2 sīpoli, sāls, garšvielas, rīvmaize, zaļumi, 100 g. žāvēta speķa, burkāni, pētersīļi, tauki cepšanai, 2 ēd.k. skāba krējuma, milti.

Pagatavošana

Veltnīšiem var izmantot dažādas gaļas - liellopu, cūkas, teļa. Gaļas mīkstumu atdala no plēvēm, griež šķērsām muskuļiem šķēlēs, tās viegli izdauza, ierīvē ar sāli un pipariem. Uz katras šķēles novieto žāvēta speķa strēmelītes, baltās vai rupjās maizes rīvmaizi, sakapātus sīpolus un zaļumus. Gaļu tin veltnī, apsien ar baltu, noplaucētu diegu.

Veltnīšus taukos apcep, liek sautējamā katlā, pievieno garšsaknes, pārlej ar buljonu vai karstu ūdeni un sautē, līdz tie gatavi. Veltnīšus no šķidruma izņem, noņem diegus. Sautējamo šķidrumu uztumē ar krējumā iejauktiem miltiem. Veltnīšus kārto dziļākā traukā, pārlej ar mērci. Piedevām: vārīti kartupeļi, salāti.
Veltnīšu pildījumam var izmantot vārītu olu, ietītu speķa šķēlē, smadzeņu-aknu vai citu gaļas masu pildījumu, žāvētas plūmes.
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt