Gaļas un dārzeņu salāti

Sastāvs: 100 g cūkas cepeša, 100 g kartupeļu, 50 g sv.gurķu, 50 g tomātu, 15 g lapu salātu, 50 g etiķa un eļļas maisījuma, zaļumi.

Pagatavošana

Cūkas cepeti vai šķiņķi sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām plānās šķēlēs, kuras savukārt iegarenos gabaliņos. Kartupeļus ar mizu novāra, nomizo, atdzesē un sagriež plānās šķēlēs. Līdzīgi sagriež nomizotus svaigus gurķus, tomātus. Sasmalcinātas salātu sastāvdaļas katru atsevišķi aplaista ar etiķa un eļļas maisījumu un ļauj 10-15 minūtes ievilkties. Traukā izklāj noskalotas, nosusinātas salātu lapiņas, uz tām, lai maliņas paliktu redzemas, liek kārtiņu kartupeļu, tad gurķus, cepeti, tomātus utt. Sakārtotos salātus pārlej ar atlikušo etiķa un eļļas maisījumu un pārkaisa sasmalcnātus zaļumus.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 13,3 g, taukvielas 48,5 g, ogļhidrāti 20,1 g, kalorijas 587.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt