Gaļas soļanka

Sastāvs: 1.variants: 150 g liellopu gaļas, 25 g vārīta šķiņķa, 20 g cīsiņu, 30 g nieru, 50 g sīpolu, 50 g sk. gurķu, 20 g tomātu biezeņa, 10 g sviesta, 20 g kaperu, 15 g olīvu, 25 g sk. krējuma, 1/10 citrona, garšvielas.

Pagatavošana

No liellopa gaļas un kauliem vāra buljonu. Sīpolus sagriež salmiņos un sviestā apcep, pievieno tomātu biezeni un sautē mīkstus. Skābētus gurķus nomizo, atdala sēklas un sagriež šķērsām, plānās šķēlītēs. Verdošā buljonā liek gurķus, uzvāra, pievieno iepriekš apceptos sīpolus, garenos gabaliņos sagrieztos, vārītos gaļas produktus ( liellopa gaļu, šķiņķi, atsevišķi novārītas nieres, cīsiņus), olīvas, kaperus, piparus, lauru lapas, sāli un vāra 5 minūtes. Pirms pasniegšanas soļankā liek skābu krējumu, pētersīļu zaļumus, citrona šķēlītes. Citrona šķēlītes, ja vēlas, var sakārtot trauciņā un galdā pasniegt atsevišķi, neliekot soļankā.

Sastāvs: 2.variants: 1,5l buljons, 100gr. šķiņķa, 100gr. cīsiņu, 100gr. liellopu gaļas, 100gr. nieres, 2sīpoli, 2 skābēti gurķi, 1-2ēd.k. tomātu pastas, 15gr. kaperi, olīvas, citrona šķēle, sāls.

Pagatavošana

Sīpolam noņem mizu, smalki sagriež un cep sviestā līdz brūngans, pievieno tomātu pastu pavisam nedaudz vēl apcep. Gaļu un nieres, jau iepriekš novāra, tad griež kubiņos, tāpat griež cīsiņus un šķiņķi. Gurķus griež smalkās strēmelēs.

Uzsildītā buljonā liek iekšā sagatavoto gaļu, nieres, cīsiņus, apceptos ar tomātu pastu sīpolus, gurķus, garšvielas un vāra apmēram 10min. Pasniedzot galdā pievieno kaperus, olīves un citronu.

3.variants: Sastāvs: 1,5 l buljona, 100 g žāvēta šķiņķa, 50 g cīsiņu, 100 g nieru, 100 g liellopu gaļas, 2 sīpoli, 2 skābi gurķi, 1 ēdamkarote tomātu biezeņa, 1 ēdamkarote sviesta, kaperi, olīvas, 100 g skāba krējuma, 2 šķēlītes citrona.

Pagatavošana

Sīpolus sagriež, cep sviestā, pievienojot tomātu biezeni. Gaļas produktus – šķiņķi, vārītu liellopu gaļu, atsevišķi izvārītas nieres un cīsiņus griež kubiņos vai strēmelēs. Skābētos gurķus nomizo, atbrīvo no sēklām, griež plānās šķēlītēs. Izvārītā buljonā liek saceptos sīpolus, sagatavotos gurķus, gaļas produktus, garšvielas un visu vāra apmēram 10 minūtes. Pasniedzot gaļas soļanka ieliek skābu krējumu, citrona šķēlītes, konservētus kaperus, olīvas.

Labu apetīti!

Gaļas soļanka
Gaļas soļanka

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt