Gaļas, kartupeļu un skābētu gurķu sautējums

Sastāvs: 500 g svaigas vai sālītas cūkas, jēra vai liellopu gaļas, 5 kartupeļi, 1 sīpols, taukvielas, buljons vai ūdens, sāls, pipari, lauru lapa, 1 ķiploks, 2 skābēti gurķi, 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa, 4 ēdamkarotes skāba krējuma, zaļumi.

Pagatavošana

Gaļu nomazgā, sagriež gabaliņos. Ja gaļa liesa, katliņā izkausē taukvielas. Sagatavoto gaļu liek katlā, apcep brūnu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, sacep tos caurspīdīgus, pielej karstu šķidrumu, pievieno tomātu biezeni un aizvākotā traukā sautē, līdz gaļa pusmīksta. Tad pievieno notīrītus, gabaliņos vai stienīšos sagrieztus kartupeļus, sāli un sautē, līdz kartupeļi un gaļa mīksti. Pievieno sīki sagrieztus gurķus, lauru lapu, piparus, krējumu un visu izkarsē. Pasniedzot sautējumam pārkaisa sakapātus zaļumus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt