Foreles sarkanvīnā

Sastāvs: 1 - 1,5 kg foreļu, 1/2 l ūdens, pētersīļa sakne, burkāns, puspudele vārāmā sarkanvīna, 40 gr sviesta, milti, sāls.

Pagatavošana

Foreles nozvīņo, notīra un nomazgā. Tad uzvāra ūdeni, pieliek notīrītas, smalki sagrieztas saknes, ļauj virumam 30 min. vārīties, pielej sarkanvīnu un vēl reizi uzvāra, pēc kam tajā 5 mim vāra sagatavotās foreles. Tad foreles izņem no viruma un sakārto lēzenā bļodā, ko garnē ar pētersīļa zaļumiem, un izrobotām citrona šķēlēm. Apm. 1/4 l nokāstā šķidruma iejauc ar miltiem, samīcītu sviestu, pēc kam mērci vēlreiz uzvāra, nogaršina ar sāli un dod galdā atsevišķā traukā, ar sausi novārītiem kartupeļiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt