Foreles aspikā

Sastāvs: 2 - 4 mazākas foreles, katra apm. 800 gr līdz 1 kg, vircas, sāls, 1 sīpols, 15 lapiņas želatīna, 2 - 3 citroni, zaļumi, saknes.

Pagatavošana

Zivīm (zvīņot nevajaga) iztīra iekšas, nomazgā un sašņorē. saliec, lai aste ar galvu saiet kopā. Piesien pie sieta, liek verdošā ūdenī, pieliek vircas, sāli. vāra uz lēnas uguns 5 -15 min., novelk no uguns, patur bez vārīšanas apmēram 20 min., izņem no ūdens, noliek vēsā vietā. Aukstām zivīm noņem šņores, uzmanīgi novelk ādu, uzliek divi zivis uz vienas bļodas (vienu otrai pretim), pārsaldē ar zivju aspiku. Var garnēt ar zirņiem, burkāniem un zaļumiem, uz muguras liek citrona šķēlītes. Klāt padod majonēzes mērci.

Please wait...

Atbildēt