Folijā cepti kartupeļi

Sastāvs:

Pagatavošana

Foliju sagriež tik lielos kvadrātos, lai kartupeli novietojot vidū, folija stūrus varētu pacelt uz augšu. Rūpīgi nomazgātus un iesaiņotus kartupeļus novieto uz restēm un cep sakarsētā cepeškrāsni vai karstos pelnos, oglēs. Vidēji lieli kartupeļi izcepas 50 minūtēs. Gatavību var noteikt, iedurot dakšiņu vai arī ar sausu, biezu drānu kartupeļus saspiežot. Folijā var cept arī nomizotus kartupeļus. Izkausē taukvielas un ar otiņu apsmērē kartupeļus, viegli ietauko foliju. Lai folija cieši nepiekļautos un kartupeļi cepot nepieliptu, to var iepriekš nedaudz saburzīt. Ja vēlas, lai nomizotie cepti kartupeļi būtu brūni, tos cepšanas beigās no folijas daļēji atsedz un patur cepeškrāsnī.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt