Fizāļu skābēšana

10 kg fizāļu augļu. Pārliešanai 10 litri ūdens, 250 g cukura, 150 g sāls.

Fizāļu augļi ir līdzīgi tomātiem. Augļi nogatavojas speciālā čaulā - maisiņā. Pēc garšas fizāļi ir maigāki nekā tomāti. Kad fizāļi nogatavojas, tos izloba no apvalka (zaļām lapām). Pēc formas fizāļi ir apaļi, mazi augļi.

No apvalka atbrīvotos fizāļus nomazgā, nosusina un sakārto piemērotā traukā. Pārlej ar sagatavotu atdzesētu sālsūdeni. Trauku noslogo ar koka ripu un vieglu slogu, lai augļi neceļas virspusē. Skābe 1-2 dienas 18-20°C temperatūrā. Pēc tam trauku novieto vēsā telpā, kur temperatūra 5-10°C. Pēc viena mēneša fizāļus var lietot uzturā. Skābētus fizāļus lieto tāpat kā skābētus gurķus un tomātus. Fizāļus var skābēt kopā ar kāpostiem, tos var izmantot kā dārzeņu asortu sastāvdaļu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt