Ērkšķogu kompots

2 kg ērkšķogu, 1 l ūdens, 600 g cukura.

Ērkšķogas konservēšanai atšķirībā no citām ogām izmanto galvenokārt jau tehniskajā gatavībā, kad ogas sasniegušas šķirnei raksturīgo lielumu — pieaugušas, bet vēl nav ieguvušas raksturīgo garšu un krāsu.

Kompota gatavošanai ieteicamākās šķirnes ir Kuršu dzintars, Veldze, Vīksnes ražīgā un iecienītā Lepas slava. Ogām nolasa ziedu kausiņus, kātiņus un tās nomazgā aukstā ūdenī. Lielas ogas vēlams sadurstīt ar augļu ezīti vai koka irbuli. Ogas sapilda burkā blīvi un pārlej ar aukstu cukura sīrupu. Sagatavotās burkas pasterizē 80° C temperatūrā: 0,5 1 burkas 15 minūtes, 1 1 burkas — 20 minūtes, tad burkas aizvalcē un atdzesē. Labākas garšas iegūšanai ērkšķogu kompotam burkā ieliek dažas zemeņu vai aveņu ogas.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt