Ērkšķogu ievārījums.

Sastāvs: Ērkšķogas — 1 kg, ūdens — 1 glāze, cukurs — 1 kg.

Pagatavošana

Lielas, ar plānu mizu, gatavas ērkšķogas atbrīvo no kātiņiem un ziedu biķerīšiem. Pēc tam ogas nomazgā un sadursta ar adatu vairākās vietās. Pusi no cukura kopā ar ūdeni savāra dzidrā sīrupā, kuru karstu pārlej sagatavotām ogām. Uzliek vieglu slogu, lai ogas nestāvētu sīrupam pa virsu un atstāj uz apmēram 12 st. Tad sīrupu nolej, pievieno cukuru, savāra, pievieno ogas un vienu reizi uzvāra, nosmeļot virsū radušās putas. Novieto trauku vēsā vietā līdz tas atdziest. Tad sīrupa vārīšanu ar ogām atkārto, līdz ogas kjūst caurspīdīgas. Gatavo ievārījumu atdzesē, sapilda labi iztīrītās stikla burkās un nosien ar pergamentu.

Ērkšķogu ievārījums
Ērkšķogu ievārījums
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt