Ēdiena pasniegšanas veids

Glīts, patīkami sakārtots, smaržojošs un aromātisks ēdiens kairina mūsu gremošanas orgānus un izraisa gremošanas
sulu atdalīšanos kuņģī un zarnās pirms ēdiena nokļūšanas tajā. To pierāda tāds fakts kā siekalu atdalīšanos, saožot
patīkamu ēdiena smaržu.
Šādas, pirms ēdiena atdalījušās, gremošanas sulas veicina ēdiena labāku sagremošanu. Neglīts ēdiena sakārtojums,
netīri trauki, netīra telpa, nepatīkamas smakas izraisa pretīguma sajūtu, zūd ēstgriba, un gremošanas sula kuņģī
un citos orgānos neatdalās. Līdz ar to apēstais ēdiens tiek sliktāk izmantots.
Psihiskā momenta lomu gremošanas sulu atdalīšanā ļoti bieži dzīves steigā piemirstam un līdz ar to aizmirstam radīt
attiecīgu garastāvokli pirms ēšanas un ēšanas laikā, neizmantojam atdalīšanos. Par svarīgu ikdienas
dzīves prasību jāizvirza, lai ēdiens tiktu apēsts ar patiku. Jau no seniem laikiem cilvēki centušies ēšanu iekārtot,
tā, lai tā nelīdzinātos parastam darbam. Ēšanas laiks nav piemērots nopietnām sarunām un lasīšanām.

Please wait...