Ēdiena garša

Ēdienam garšu piešķir gan pašu produktu ekstraktvielas, gan arī vielas, ko iegūst, produktus speciāli apstrādājot,
kā, piemēram,apcepot, gan arī pievienojot garšaugus – sīpolus, ķiplokus, puravus, selerijas, dilles, piparus, lauru
lapas, citrona miziņu, kanēli, vaniļu u.c. Lai pastiprinātu gremošanas sulu izdalīšanos jau ēšanas sākumā, tad
pirmajiem ēdieniem jabūt bagātiem ar garšvielām. Tie var būt aukstie uzkožamie vai arī aromātiski sakņu, sēņu vai
gaļas buljoni. Arī augļu vai dārzeņu piedeva veicina uztura labāku izmantošanu gremošanas orgānos, jo šie produkti
bagātīgi satur garšvielas. Bez tam šie produkti bagāti ar fermentiem, vitamīniem un minerālvielām, kas savukārt
veicina uztura labāku sagremošanu un uzsūkšanos asinīs.

Please wait...