Dzidrais buljons ar dārzeņiem

Sastāvs: 500 g ūdens, 150 g liellopa gaļas, 10 g burkānu, 3 g pētersīļu, 5 g sīpolu, 2 g selerijas, 150 g ziedu kāposti, 50 g burkānu, 25 g zaļo zirnīšu, garšvielas, zaļumi.

Pagatavošana

Liellopa gaļu ar kauliem sadala gabaliņos, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra uz mazas liesmas 2-3 stundas, pa reizei nosmeļot taukus. Garšsaknes sagriez plānās šķēlītēs un uz sausas pannas apbrūnina, pievieno buljonam un turpina vārīšanu 1 - 1,5 stundas. Piparus, lauru lapas un sāli buljonam pieliek 10 - 15 minūtes pirms vārīšanas beigām. Notīrītus daļiņās sagrieztus burkānus, sadalītus ziedkāpostus, izlobītus zirņus vara atsevišķi ūdenī, kam pievienota sāls. Buljonu izkāš, pievieno vārītus dārzeņus, uzkarsē un pārkaisa sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt