Dzērveņu uzlējums

Sastāvs: 1/2 kg. dzērveņu, 1 kg. cukurs, 1 L. degvīns, 1 L. ūdens.

Pagatavošana

Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst.
Iegūto saturu liekam trīslitru burciņa, apkaisām ar cukuru un uzlejam degvīnu (degvīnu ieteicams labas kvalitātes, lai nebojātu dzērvenes, jo no tā atkarīgs ir rezultāts.). Atlikušo daļu piepildām ar tīru, aukstu ūdeni (vārīts atdzesēts ūdens). Visu pārmaisām un uzliekam vāku. Glabājam vēlams tumšā vietā apmēram no 1 līdz 2 mēnešiem. Kad laiks pagājis visu filtrējam caur marlīti vairākas reizes līdz šķidrums paliks dzidrs. Dzērveņu uzlējumu lieto atdzesētu.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt