Dzērveņu kompots

Sastāvs: 1 kg dzērveņu, 650 gr. cukurs.

Pagatavošana

Dzērvenes jāpārlasa, izlasot bojātās un saspiestās ogas. Ogas pārmazgājām sietiņā, un atstājam lai notecētu ūdens un ogas būtu sausas, tad beram katla un pievienojam cukuru, visu apmaisam. Liekam vārīties uz mazas uguns un vāram līdz ogas sāk suloties un paliek mīkstas. Kad dzērveņu masa paliks bieza un dzidra liekam to iepriekš sagatavotās sterilizētās burciņās ar sieta karoti, atlikušo sulu uzvāram, nosmeļam putas un pildām burciņās ar dzērvenēm. Vākojam burciņas. Aizvākotās burciņas griežam otrādi un gaidām līdz tās atdziest. Uzglabāt vēsā vietā. Iegūtās ogas izmanto deserta pagatavošanai, bet sulu veselīga un garda dzēriena pagatavošanai.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt