Dūmu desa

Sastāvs: 4 kg vērša gaļas (mīkstums ), 4 kg cūkas gaļas (cepetis), 1 kg speķa, 1 tējkarote cukura, sāls, pipari, mazs zariņš ķiploku, 50 gr konjaka, zarnas.

Pagatavošana

Vērša gaļai noņem plēves, cūkas gaļai noņem ādu, sagriež palielos gabaliņos, apsala, sakārto uz dēļa. noliek vēsā vietāuz 2 dienām. Maļ 2 reizes, pieliek parupji maltus piparus, smalki sagrieztus ķiplokus, konjaku. Speķim nogriež ādu, sagriež tievās sīkās strēmelītēs, pieliek samaltai gaļai. Masu mīca uz galda ar rokām, kamēr tā kļūst vijīga. Pilda tīrās zarnās stingri, lai nepaliktu vietām gaiss, aizsien, vietām iebada ar adatu. Pakar vēsā vielā uz 1-2 nedēļas, pēc tam liek vēsos dūmos žāvēt, iesmērē ar cūku taukiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt