Deserta tomāti

Sastāvs: 700 g tomātu, 100 g sīpolu, 1—2 ēdamkarotes eļļas; marinādei 0,5 litri ūdens, 1 ēdamkarote sāls, 1 ēdamkarote cukura, 2 lauru lapas, 8 smaržīgie pipari, 3 krustnagliņas, kanēļa miza, 1—2 ēdamkarotes 9% galda etiķa.

Pagatavošana

Ar šādu tomātu devu var piepildīt litra burku.

Labas kvalitātes cietus, sarkanus tomātus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un sagriež apmēram I cm biezās šķēlēs. Sīpolus notīra, sagriež plānās ripiņās un apcep eļļā caurspīdīgus. Dezinficētā burkā tomātus ar sīpoliem sakārto pa kārtām.
Pagatavo marinādi: uzvāra ūdeni, pievieno visas receptē minētās garšvielas un vāra apmēram 5 min. Atdzesētu marinādi izkāš caur dubultu marli vai smalku sietiņu un pievieno vajadzīgo daudzumu galda etiķa. Sagatavotās burkas pārlej ar dzidru marinādi, uzliek metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 8-10 minūtes, litra burkas 15 minūtes. Tad, kā parasti, burkas izņem no katla, hermētiski noslēdz un atdzesē.

Please wait...

Atbildēt