Dārzeņu salātu asorti 1

Sastāvs: 350 g tomātu, 250 g ziedu kāpostu, 100 g burkānu, 50 g puravu, 50 g seleriju un pētersīļu sakņu, 20 g diļļu, 1 ēdamkarote sāls, 112 ēdamkarotes cukura, 6—8 ēdamkarotes eļļas, 3 ēdamkarotes 9 % etiķa.

Pagatavošana

Sarkanos tomātus nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Ziedu kāpostus, burkānus, puravus un baltās saknes (selerijas un pētersīļus) nomazgā, notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās. Katru dārzeni atsevišķi nedaudz apcep uz pannas ar nelielu eļļas piedevu. Dārzeņi saplok, kļūst elastīgi, un tos var daudz vairāk iepildīt burkās. Noskalo diļļu lapas, nosusina un ar nerūsošā tērauda nazi sīki sagriež. Bļodā visus sagatavotos atdzesētos dārzeņus sajauc ar garšvielām.

Tad salātus cieši iepilda izkarsētās burkās. Ja salāti par sausiem, tos var papildināt ar verdošu ūdeni. Sagatavotām burkām uzliek dezinficētus metāla vāciņus, pievalcē, sterilizē 100°C temperatūrā: 1 litru burkas 25 minūtes. Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē, patur uz vāciņiem apmēram 30 min. un atdzesē.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt