Dārzeņu salāti tomātu mērcē

Sastāvs: 300 g burkānu, 250 g kāpostu, 200 g saldo piparu, 20 g seleriju sakņu, 20 g pētersīļu sakņu, 30 g puravu, 20 g zaļumu. Pārliešanai 250 g tomātu biezeņa, 50 g eļļas, sāls, cukurs, smaržīgie pipari, etiķis pēc garšas.

Pagatavošana

Dārzeņus notīra, nomazgā un atsevišķi sasmalcina uz rupjas rīves. Katru sasmalcināto dārzeni atsevišķi apcep eļlā. Diļļu, seleriju, pētersīļu, puravu lapiņas sīki sagriež. Sagatavo tomātu mērci. Katliņā ielej tomātu sulu (sk. recepti par tomātu sulas gatavošanu) un vāra tik ilgi, kamēr sulas tilpums samazinās par trešdaļu, tad pievieno eļļu, sāli, cukuru, piparus, etiķi pēc garšas. Mērci vēlreiz uzvāra.

Visus sagatavotos dārzeņus sajauc ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Dārzeņu salātus stingri sapilda izkarsētā burkā (pirms pildīšanas ielejot 2 ēdamkarotes mērces), pārlej ar tomātu mērci, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē: 0,5 litru burkas 70 minūtes, litra burkas — 90 minūtes.
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt