Dārzeņu maisījuma salāti

500 g kāpostu, 300 g melno rutku, 100 g burkānu, 20 g sīpolu, 10 g ķiploku, 20 g zaļumu, 1 ēdamkarote 9% etiķa, 2 tējkarotes sāls, 1 tējkarote cukura. Pārliešanai 0,5 litri ūdens.

Sulīgos melnos rutkus un burkānus nomazgā, notīra, noskalo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās. Svaigos galviņkāpostus notīra no ārējām lapām un sagriež tievās strēmelītēs vai saēvelē. Sīpolus un ķiplokus notīra un sīki sagriež. Zaļumus, diļļu un pētersīļu lapas — noskalo, nosusina un sīki sagriež.

Bļodā visus sagatavotos dārzeņus sajauc ar garšvielām — sāli, cukuru un zaļumiem. Burkā ielej etiķi un sagatavotos dārzeņus ar karoti stingri sapilda, pārlej ar verdošu ūdeni. Burkai uzliek novārītu metāla vai nomazgātu plastmasas vāciņu, burkas liek katlā siltā ūdenī, pasterizē 80 - 85°C temperatūrā, 0,5 litru burkas 10-15 minūtes, litra burkas - 15 - 20 minūtes.

Pēc pasterizēšanas burkas ar stangām izceļ no ūdens, aizvalčē, apgāž ar vāciņu uz leju un patur pusstundu. Ļauj burkām atdzist.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt