Dārzeņi ar maltās gaļas lodītēm

Sastāvs: 3 burkāni, 3 nelielas selerijas, 5 kartupeļi, 1 I buljona, 250 g maltas gaļas, 1 sīpols, 1 ola, rīvmaize, sāls, pipari, majorāns, 1/2 l konservētu zaļo zirnīšu, pētersīļu zaļumi.

Pagatavošana

Sagrieztus burkānus, selerijas un kartupeļus liek karstā buljonā un aizvākotā traukā sautē. No maltās gaļas, sakapātiem sīpoliem, olas, rīvmaizes un garšvielām sastrādā masu, veido lodītes. Tās liek katlā, kad dārzeņi gandrīz mīksti, pievieno zirnīšus, sāli un karsē, līdz gaļas lodītēm vidū nav sārtuma. Pasniedzot sautējumam pārkaisa sakapātus pētersīļu zaļumus.

Please wait...

Atbildēt