Dāņu ruma cepumi

Sastāvs: 3 olas, 150 gr. cukura, 150 gr. miltu, 1gl. ķiršu sulas, 3-4 ēd.k. ruma, 2 olu dzeltenumi, 1/4 l saldā krējuma, 1 ēdk. cietes.

Pagatavošana

Olas saputo ar cukuru un kuļot pamazām pieber miltus. Iejauc mīklu un uzmanīgi piepilda iepriekš ar sviestu ieziestu veidni, liek vidēji karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virspusē veidojas brūngana garoziņa. Pēc tam cepumu atdzesē un piesūcināšanai iegremdē bļodā ar ķiršu sulu, kas sajaukta ar rumu (2 ēdamkarotes). Tvaika peldē sakuļ saldo krējumu, olu dzeltenumus, cieti un pielej atlikušo rumu. Pirms pasniegšanas cepumu pārlej ar mērci.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt