Cūkgaļas karbonāde

Sastāvs: 4 šķēles (600 g.) cūkgaļas karbonādes, 1 ola, 5 ēd.k. rīvmaizes, tauki, sviests cepšanai, pipari, sāls.

Pagatavošana

Gaļas dēlīti noskalo ar aukstu ūdeni, novieto uz tā karbonādes šķēli un ar gaļas āmuriņu viegli izdauza. Ja šķēles izdauza par plānu, karbonādei trūkst sulīguma. Olu ar dakšiņu sakuļ. Ar dakšiņas un naža palīdzību gaļas šķēli apviļā olā, tad rīvmaizē un novieto pannā ar sakarsētu taukvielu.

Cep uz straujas liesmas, ar karoti šķēlēm uzlejot taukus. Kad apakšējā puse spilgti brūna, karbonādi apgriež, apkaisa ar smalku sāli, ja patīk ar pipariem un citām garšvielām. Cep līdz gatavībai, pasniedz ar kartupeļiem, salātiem. Līdzīgi gatavo šniceli no teļa gaļas šķēlēm.

cūkgaļas karbonādes
cūkas gaļas karbonādes
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt