Cūkgaļas galerts

Sastāvs: 2 cūkas kājas ar stilbiņiem, sīpols, burkāns, pētersīļu saknes, sāls, pipari, lauru lapa, ūdens.

Pagatavošana

Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai gabali būtu apsegti, un lēni vāra. Putas noņem, pieliek sāli, garšvielas, garšsaknes un vāra, kamēr gaļa mīksta.

Gaļu ar putu karoti izņem, kārto māla bļodiņās. Šķidrumu izkāš, nosmeļ taukus, vēlreiz uzvāra, pārlej gaļai, vēsumā atdzesē, sarecina.

Tautiskā stilā klātā galdā galertu no traukiem neizgāž, bet pasniedz bļodiņās.

Cūkgaļas galerts
Cūkgaļas galerts
Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt