Cūkgaļas galerts 1

Sastāvs: 150 g cūkas gaļas, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 4 g pētersīļu un seleriju.

Pagatavošana

Garšvielas Izvēlas jaunu, vidēju treknu sivēna gaļu. Galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes un nomazgā. Kājas pārcērt un arī sānu un plecu gabalu sadala sīkāk un nomazgā. Tad gaļu liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai gaļa tikko apsegta, uzvāra, noputo. Pēc tam pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, sāli un vāra uz lēnas uguns un ar vāku apsegtā katlā. Piparus un lauru lapas pieliek vārīšanas beigās.

Vārīšanas laikā virspusē radušos taukus vairākas reizes nosmeļ. Kad gaļa mīksta, tad to no šķidruma izņem, atdala no kauliem un sadala lielākos vai mazākos gabalos. Traukus izskalo ar aukstu ūdeni un tajos sakārto burkānu, olu, tad gaļas gabaliņus pārlej ar izkāstu šķidrumu, kurā gaļa vārīta, un novieto vēsā telpā, lai sarec.

Pirms pasniegšanas sarecējušo galertu izgāž uz attiecīga lieluma lēzena trauka. Pasniedz ar etiķi vai sinepēm, mārrutkiem, dārzeņu salātiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt