Cūkas galvas veltnis

Sastāvs: 250 g. cūkas galvas, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, 15 g. mēles, 1/4 olas, 10 g. burkānu, 10 g. sk. gurķu, garšvielas.

Pagatavošana

Vidēja lieluma cūkas galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes un nomazgā. Tad galvas puses liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sasmalcinātas garšsaknes, sāli, piparus, lauru lapas un vāra. Līdz ar galvas pusēm vāra mēli un notīrītus, nesagrieztus burkānus. Kad gaļa pusmīksta, tad galvas puses no šķidruma izņem, nogriež ausis, atgriež ādu ar apmēram 0,5 cm biezu speķa kārtiņu un atdala gaļu no kauliem. Ausis un no kauliem atdalīto gaļu, kā arī mēli sagriež iegarenos gabaliņos. Ādas puses saliek blakus tā, lai izveidotos iegarens četrstūris, un sašuj ar baltu diegu. Uz mitras servjetes uzklāj nogriezto ādu un sakārto pildījumu. Vispirms pārliek gabaliņos sagriezto gaļu, ausis, mēli un pārkaisa sāli, piparus. Tad sakārto rindās cieti novārītu, uz pusēm pārgrieztu olu, burkānus, uz četrām daļām gareniski pārgrieztu skābētu gurķi. Pēc tam, sākot no garākās malas, cieši satin veltnī, ietin servjetē un nosien ar aukliņu. Sagatavoto cūkas galvas veltni liek šķidrumā, kurā vārītas galvas puses, un vāra vēl 30-45 minūtes. Tad no šķidruma izņem, novieto vēsā telpā zem sloga. Atdzisušam cūkas galvas veltnim noņem slogu, servjeti un izvelk diegus. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā traukā un grezno ar zaļumiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt