Cūkas galvas siers

Sastāvs: 250 g. cūkas galvas, 15 g. mēles, 5 g. sīpolu, 5 g. burkānu, 3 g. pētersīļu, sāls, garšvielas.

Pagatavošana

Vidēja lieluma cūkas galvai apakšējā pusē pārgriež ādu un iecērt tā, lai priekšpusē abas galvas puses turētos kopā, izņem smadzenes un nomazgā. Pēc tam galvu, kā arī mēli liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno notīrītas, sagrieztas garšsaknes, sāli, piparus, lauru lapas un vāra, līdz gaļa pusmīksta. Tad no no šķidruma izņem, nogriež ausis, atgriež ādu ar apmēram 0,5 cm biezu speķa kārtiņu un pārējo gaļu atdala no kauliem. Ausis, no kauliem atdalīto gaļu, kā arī mēli sagriež garenos gabaliņos. Uz mitras servjetes uzklāj ādu ar virspusi uz apakšu. Uz tās kaudzītē saliek gabaliņos sagriezto gaļu, ausis, mēli un pārliec ādas maliņas. Pēc tam servjetes stūrus un malas saņem cieši kopā un ar aukliņu nosien. Sagatavoto cūkas gaļu liek šķidrumā, kurā tā vārījusies, un vāra vēl apmēram 30-35 minūtes. Tad no šķidruma izņem, nedaudz atdzesē un novieto vēsā telpā zem sloga. Atdzisušam cūkas galvas noņem slogu, servjeti. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā traukā un grezno ar skābētu gurķa ripiņām, zaļumiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt