Cūkas gaļas filejs ar plumem

Sastāvs: 1 kg. cūkas fileja, 1 gl. baltvīna,1 ēd.k. cukura, 1 citrons, 4 krustnagliņas, 1 tēj.k. smalko piparu, 300 g. žāvētu plūmju, 1 sīpols, sāls, taukviela.

Pagatavošana

Vīnu, cukuru, citrona sulu, krustnagliņas un žāvētās plūmes uzvāra, patur karstumā 10 minūtes. Plūmes izņem, atbrīvo no kauliņiem. Fileja gabalu gareniski pa vidu iegriež. Griezumā ievieto plūmes, fileju saspiež kopā un aptin ar baltu, noplaucētu diegu. Ierīvē ar sāli, pipariem. Sautējamā katlā vai pannā sakarsē taukvielu, ieliek sagatavoto fileju un cepeškrāsnī apcep brūnu. Pielej vīna marinādi, uzliek vāku un turpina sautēšanu. Kad gaļa gatava, noņem diegus, griež to šķērsām šķēlēs, kārto uz cepešbļodas. Piedevas: salāti un mērce, kas gatavota no izkāsta sautējamā šķidruma.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt