Cūkas fileja

Sastāvs: 100 g cūkas filejas, garšvielas.

Pagatavošana

Cūkas fileju atdala, lai apkārt būtu plāna speķa kārtiņa. Tad ieberzē, ar sāls, cukura, salpetra un piparu maisījumu, ietin no nieru taukiem atdalītā plēvē un nosien ar aukliņu. Sagatavoto cūkas fileju liek traukā, pārkaisa sāli un atstāj dažas dienas, lai iesālās. Pēc tam dūmo. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā traukā, grezno ar zaļumiem, skābētu gurķu ripiņām. Pasniedz ar dārzeņu salātiem, sviestmaizi. Dūmotu cūkas fileju var uzglabāt vēsās tīrās telpās ilgāku laiku.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt