Cūkas cepetis

Sastāvs: 200 g cūkas cepetis, 5 g sīpolu, 5 g burkānu, 5 g pētersīļu, sāls.

Pagatavošana

Gaļu (šķiņķi, muguras vai pleca gabalu) ar mitru drānu noslauka, ieberzē ar sāli un ar ādas pusi uz leju liek, cepešpannā, pārlej nedaudz ūdens un cep cepeškrāsnī, kamēr ādiņa mīksta. Tad gaļas gabalu apgriež un ādiņu ar asu nazi sagriež kvadrātos. Šķidrumu papildina ar ūdeni, pieliek sīpolus, burkānus, pētersīļus, un cepeti laiku pa laikam aplaistot, cep vidējā siltumā gatavu. Izceptu cepeti nedaudz atdzesē un sagriež šķēlēs. Šķēles sakārto uz lēzenas cepešbļodas un pārlej ar cepeša taukiem. Cūkas cepeti pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, sautētiem skābētiem kāpostiem.

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt