Cūkas cepetis (versiaja)

Sastāvs: 2 kg cūkas gurns, sāls, 1 ēdamkarote miltu.

Pagatavošana

Gurnam nocērt kaulu, labi nomazgā, ierīvē ar sāli, uz pannas uzliek skaliņus, uzliek cepeti, ādas pusi uz pannas, pārlej ar ūdeni, cep karstā krāsnī, bieži aplaistot, apmēram 3 stundas. Apgriež ādas pusi virsū, ādu sagriež mazos gabaliņos, cep gaiši brūnu (neaplaistot). Mērci ielej katliņā, savāra brūnu, kamēr atdalās tauki, pieber miltus, pielej buljonu vai ūdeni, uzvāra, izkāš. Cepetim izņem kaulu, sagriež glītās šķēlītēs, sakārto uz iegarenas bļodas, pārlej nedaudz mērces. Pārējo mērci salej mērces traukā. Gar vienu pusi gaļai sakārto vārītus vai ceptus kartupeļus, garnē ar zaļumiem. Pasniedz ar skābiem kāpostiem un ķirbju vai biešu salātiem

Please wait...
Jums patika šis ieraksts? Dalaties ar to sociālos tīklos.

Atbildēt